top of page
  • Skribentens bildAmanda Borneke

Earth Overshoot day 2022

⚠️🤯 På söndag den 3 april är det Sveriges Overshoot Day.


Earth Overshoot Day är den dagen som jordens resurser tar slut, för vad jorden kan producera för det året. Jag brukar jämföra det med en ekonomisk budget, en årsplan hur mycket som vi får spendera på ett år. Men pengarna tar slut redan i april. Resten av året får vi låna pengar från familj, vänner och - alla framtidens generationer.


Detta är ett mått som indikerar konsekvenserna av en slit-och släng-stad. Men det finns också lösningar!


Swecos koncern-gemensamma intiativ Urban insight - som jag tillhör - vill visa hur vi in ställa om Europas städer till cirkulära städer, för att tillsammans undvika Overshoot day i framtiden.


Omställningen till cirkulära städer skulle göra skillnad. World Economic Forum uppskattar att en övergång från business-as-usual och antagande av naturpositiva lösningar kan generera 10,1 biljoner dollar årligen i affärsmöjligheter och 395 miljoner jobb fram till 2030.


Projektrapporten som jag och fel leder, släpps i sommar och vi är SÅ TAGGADE på att få visa er. Med rapporten kommer också en to-do-list, nästan som en checklista, som visar hur städer kan börja ställa om till cirkulära.


👇🏼♻️ Vill ta del av en checklista på hur vi kan planera Europas städer för att bli cirkulära? Kommentera nedan ♻️👇🏼22 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page