top of page

Tidigare artiklar

Under min karriär har jag jobbat med opinionsbildning i skrift i varierande former. I varje ord skrivs som påverkansarbete för en hållbar värld som bjuder in läsarna för dialog och reflektion. Ta en titt på mitt arbete nedan för att veta mer.

A%2520clothes%2520line%2520full%2520of%2520colorful%2520Indian%2520fabrics_edited_edited.jpg

RESEBLOGG 
"From farm to fabric" 

green Nature

GÄSTINLÄGG
"Egenanställningen gjorde mig rik"

WIne Turbines

ÅRSKRÖKNIKA
"Jag vill ge mina chefer ont i magen"

Linköpings Universitet

Vad kul att du hittade hit! Vi är den ultimata duon riv och driv - eller som vanliga dödliga kallar oss - Amanda och Emelie. Vi är två sista års studenter på miljövetarprogrammet vid Linköpings Universitet. Båda med en brinnande passion för hållbar utveckling och mode, samt en dröm att alltid resa till Indien.

Månadens Rika Kvinna

Nu får ni träffa Amanda Borneke, en glad skåning som precis flyttat till Göteborg. Hon är Grundare och hållbarhetscoach på Borneke Miljökommunikation, driver instagramkontot "Hållbarprofil" och är en utsedd till en av Sveriges hållbarhetstalanger 2019. Hon leder verksamheter i hållbar profilering, varumärkesutveckling och sociala medier.  Här delar hon med sig av att driva eget och hur man vågar ta första steget.

Miljö & Utveckling

Ohotad återbruksdrottning och kvalitéts- & miljöledare på CS Riv & Håltagning. Hon är Hans till Greta Thunberg. Amanda Borneke berättar om sitt framgångsår och hur hon tände gnistan för en hel bransch. Här kommer hennes fantastiska årskrönika från 2019.

Image by Artem Sapegin

DEBATTARTIKEL
"Från demolering till dekonstruktion"

1.jpg

GÄSTINLÄGG
"Riv Cirkulärt!"

Pack of Fish

GÄSTINLÄGG
"Början på Borneke Miljökommunikation"

Byggvärlden

För att byggsektorns stora avfallsmängder bättre ska kunna tas tillvara och återvinnas eller återanvändas krävs det, förutom ett nytt tänk kring hur nya byggnader designas, även en attitydförändring kring rivningsprocessen.
Det menar Amanda Borneke, KMA-ledare på rivningsföretaget CS Riv & Håltagning AB, som ingår i  det projekt som Göteborgs Stad leder för att minska avfallsmängden genom att fokusera på hur offentliga aktörer kan formulera sina upphandlingskrav.

Tobias Jansson - Circulareconomy.se

Bygg- och rivningsbranschen behöver börja återanvända och återvinna byggmaterial i mycket högre utsträckning än vad som görs idag. Det skriver Amanda Borneke, kvalitets- och miljöansvarig på rivningsföretaget CS riv & håltagning i Göteborg.

Sommarinspiratör Entreprenörden

Alla i familjen är egna företagare och jag har alltid lovat mig själv att jag inte skulle bli entreprenör! Men så blev det inte. Min entreprenörsresa började hösten 2016.  Tjänsterna som jag sökte krävde annan erfarenhet och ingen vågade satsa på mina drömmar. Jag bestämde mig för att uppfylla mina visioner själv och startade en kommunikationsbyrå – Borneke Miljökommunikation.

BOKA

Tack för ditt meddelande!

8Z7A0831-hires-Amanda-Borneke_edited.jpg
bottom of page