top of page
  • Skribentens bildAmanda Borneke

Krönika: Sveriges bråkigaste kvinna? Gärna!

Uppdaterat: 30 dec. 2023

Vem ska bli Sveriges bråkigaste kvinna 2020? 17nätverket har tagit vid efter affärsmagasinet Passion for business som tidigare har delat ut priset till kvinnor som på något sätt bryter mark inom näringsliv, företagande, politik och ledarskap. De nominerade har precis släppts och jag råkar vara en av dem. Priset delas ut på 17nätverkets gala den 10:e december.

Vilken ära att få stå på samma prispall som Siduri Poli och Helena Palmgren. Att få omnämnas och synas bredvid är ett pris i sig. De som står bakom priset är de otroligt prestigefyllda 17-nätverket. Grundkravet för att ens vara medlem där är att du är kvinna och omsätter minst 50 miljkr. Kort och gott består juryn består av Sveriges främsta affärskvinnor.


Varför vill jag bli Sveriges bråkigaste kvinna?

När jag växte upp var jag högljudd, tog för mycket plats och syntes för mycket. Jag var alltid bråkig. Sen när jag började med hållbarhetsarbete i byggbranschen var det PRECIS den drivkraften som behöves för att skapa skillnad.

"Kom ihåg tjejen, du är inte bossig - du har ledaregenskaper" - Amanda Borneke

Jag önskar verkligen att där fanns en vuxen till mig som sa "Kom ihåg tjejen, du är inte bossig - du har ledaregenskaper" när jag var barn. Jag fick säga det till mig själv istället. Om jag vinner det här priset finns det ingen mer stolt än 10-åriga Amanda Borneke.

De andra nominerade

Tack till Helena att gått i bräschen för den fria flytträtten av pension, som du genomfört med minimala resurser och stort engagemang.


Tack till mig själv, som har blivit en samhällstransformator och symbol för att byggbranschen är redo för en exponentiell klimatomställning.


Läs hela motiveringen för Årets bråkigaste kvinna här.


Tack för att du läst det här inlägget!

382 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page