top of page
  • Skribentens bildAmanda Borneke

Släck ner för att belysa planeten

Earth Hour handlar om att ta steg mot förändring. Vårt klimat förändras varje dag, och det blir svårare och svårare att glömma att många av våra dagliga val har en dramatisk effekt på den värld vi lever i. Här kommer 5 sätt att belysa klimatfrågor under Earth hour.

Earth Hour handlar om att ta steg mot förändring. Vårt klimat förändras varje dag, och det blir svårare och svårare att glömma att många av våra dagliga val har en dramatisk effekt på den värld vi lever i. Genom att ständigt vara medveten om vad som händer med miljön, samhället vid Earth Hour har gjort flera olika projekt i alla sextio länder för att främja en hälsosam miljö året runt. Genom att minska ditt koldioxidavtryck och bli involverad i organisationer som Earth Hour kan du främja aktiv förändring inom miljön under kommande generationer. Earth Hour är ett bra initiativ och kommer att pågå i flera år.


1. Tala upp

Var kreativ. Våra liv har förändrats av pandemin, men det finns några nya sätt att tala för naturen. Gör ett inlägg, skriv ett brev, dela din favorit-natur-fokuserade låt på YouTube eller tagga alla dina vänner när du ser det här inlägget. tittar på den måste-se-videon vi släpper ut på natten på jorden.

Även om vi inte kan vara tillsammans fysiskt kan vi känna oss delaktiga i något digitalt. I år engagera dig i Earth Hour Virtual Spotlight - det kommer att vara otillåtet! ⭐🌟


2. Slå på📱

Nej, det handlar inte om att tända lamporna! Du kan fortfarande delta i en stora nedsläckningen, men i år handlar Earth Hour om att hålla kontakten, oavsett vilket virtuellt utrymme som fungerar för dig. COVID-19 har belyst många utmaningar som vår värld står inför, men Earth Hour handlar om att stå tillsammans i enhet och visa att vi bryr oss om vår värld.


3. Inspirera andra

Se hur Amanda Gorman har skakat världen! Och du kan också. Du behöver inte vara en superstjärna för att få andra att ändra sitt beteende, du kan göra skillnad direkt från ditt eget hem. Prata med din mamma, din syster, din granne, brevbäraren! Varje enskild person har möjlighet att uppmuntra andra att skydda naturen.

Dela din berättelse med ett inlägg på Instagram med hashtaggen #VoiceForNature och lite om varför du bryr dig om naturen och se ditt ansikte på Earth Hour-webbplatsen också.


4. Ändra något i din dagliga rutin

Earth Hour är en fantastisk fest för att förändra ditt vardagliga beteende. Men vad kan du ändra mer? Kanske renovera med återbrukade byggvaror eller väljer planetvänlig mat en gång i veckan.

Det finns en mängd resurser tillgängliga också, kolla bara in Earth Hour Learning-sidan för att öka din kunskap om naturförlust och klimatförändringar och upptäck varför dina handlingar betyder mer än någonsin.


5. Visa världen du bryr dig

Med en kritisk massa stöd för naturen blir det omöjligt för världsledare att ignorera de sammankopplade kriserna vi möter - vår hälsa, vår miljö och vårt klimat är i fara. Vi behöver åtgärder. Earth Hour påminner oss inte bara om att vi inte är ensamma, utan att vi tillsammans kan påverka beslut som kan förändra världen. Under det kommande decenniet har vi möjlighet att vända naturförlusten, men det kan inte uppnås utan stöd från våra ledare. Därför kämpar organisationer som WWF för en ny affär för natur och människor - och din röst räknas.


Det kan vara så enkelt som att skriva under ett förslag eller dela ett löfte online. Börja din resa idag.


Tack för att du läst mitt inlägg!

Följ mig gärna i sociala medier

under @amandaborneke

20 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page