top of page
  • Skribentens bildAmanda Borneke

Pressrelease: Amanda Borneke ny nationell Hållbarhetskoordinator till Sweco

Nu är det dags för mig att lämna Storskogen-koncernen och bredda mina vingar i ett nytt uppdrag. En riktig drömmigt uppdrag där jag får en chans att accelerera mitt klimatengagemang i en nationell roll.

Under det senaste decenniet har jag haft ett flertal ledande positioner inom hållbarhet samt bygg- och rivningssektorn, både som ledare och konsult. Närmast kommer jag från rollen som Kvalitets- och miljöledare vid Storskogen-bolaget CS Riv & Håltagning AB i Göteborg. Jag har dock känt att det är dags för ett nytt sammanhang - och i julas hamnade jag i ett drömscenario.


Och det var ett drömscenario som skulle behövas för att byta anställning. Jag vill förtydliga att jag inte lämnar CS Riv & Håltagning på grund av en konflikt, vi ser framemot fortsatt samarbete där jag får jobba med mina sakfrågor i ett annat sammanhang. För byta sakfrågor kommer jag nog aldrig göra. Hållbarhet, rivning samt cirkulär ekonomi ligger varmt om hjärtat och kommer vara frågor jag alltid vill arbeta med i någon form. I min nya anställning så kommer jag få göra precis det.

Linkedin-inlägg: "Ny hållbarhetskoordinator till Swecos projektledningsverksamhet"

Jag är så glad att bli nationell hållbarhetskoordinator för Swecos projektledningsverksamhet. Sedan jag gästföreläste på Swecos hållbarhetsvecka 2019 har jag sett dem som en potentiell samarbetspartner.


Nu blir mitt ärande uppdrag att hjälpa till att driva Swecos hela hållbarhetsaffär och få bli konkret i uppdrag, särskilt där cirkulära materialflöden kan bidra till en bättre värld. Jag ser otroligt mycket fram emot att få utvecklas inom allt jag brinner för, och tillsammans med alla engagerade kollegor inom Swecos hållbarhetsnätverk.


Jag ser med spänning fram emot att ta mig an detta uppdrag. Sweco har för mig en oerhört viktig uppgift när det gäller att bidra till att utforma framtidens hållbara städer. Min ambition är att förvalta detta förtroende genom att bygga vidare på och utveckla de lösningar som finns idag för att möta framtida behov.


Den officiella titeln på tjänsten är: Nationell hållbarhetskoordinator och Specialist inom Cirkulär ekonomi.


Återigen, jag vill vara noga med att poängtera att det inte har något att göra med de senaste artiklarna eller att jag på något sätt är i konflikt med Storskogen eller CS. Jag ser framemot eventuella fortsatta samarbete med Storskogen-koncernen även efter min anställning på CS.


Tre snabba om tjänsten:


Vad kommer jag få jobba med hos Sweco?

– Framförallt handlar det om två specifika roller, men som agerar på olika nivåer inom Sweco. En roll är mer strategiskt där jag som Hållbarhetskoordniator för projektledningsverksamheten kommer puffa hela Sweco framåt i sitt hållbarhetserbjudande. Den andra rollen är operativ och handlar om att assistera direkt i projekt som Specialist inom cirkulära materialflöden.

Vilket kontor utgår jag ifrån?

– Min roll utgår Göteborgskontoret, men jag kommer ta uppdrag över hela Sverige.

När börjar jag på Sweco?

– Jag tillträder tjänsten den 1 april.


Tack för att du läst det här blogginlägget!

Följ mig gärna i sociala medier under @amandaborneke

3 611 visningar1 kommentar

1 Comment


mattias.goldmann
Mar 01, 2021

Stort grattis Amanda och stort grattis till oss på Sweco! Ser mycket fram emot att arbeta tillsammans för en påskyndad, intensifierad, inspirerande omställning till hållbarhet! Mattias Goldmann, CSO, Sweco

Like
bottom of page