top of page
  • Skribentens bildAmanda Borneke

Presslease: Prisregn över hållbarhetsprofilen

Uppdaterat: 8 okt. 2021

Kan faktiskt erkänna att det här inte var min egna idé utan är ett inlägg som begärdes av en journalist som skrev ett reportage om mig. Önskelistan var att samla all information om alla priser på ett ställe, vem som delar ut dem och vilka jag har vunnit. Storhetsvansinne och hybris är nog det bästa som beskriver hur jag känner efter att ha samlat alla nomineringar, priser och pokaler.


Så här kommer dem! Det är faktiskt inte alla ;) Utan har valt ut dem som jag är mest stolt över.

Den här pressreleasen är skriven till dig som vill veta om priser som jag vunnit eller blivit nominerad till. Den här listan uppdateras efterhand prisutdelningar sker och här hittar motiveringar samt mer information om varje pris. Priserna är uppdelade efter årtalet som jag blev nominerad och är i kronologisk ordning sorterat efter senast först.


Pressbilder finns för samtliga priser och kan skickas på begäran. Ha gärna med krav för upplösning och layout för bäst passform.


Snabblistan

Nominerad till Årets Återvinningsinspiratör 2021 (Ny)

Nominerad till Årets Cirkulära initiativ 2021(Ny)

Nominerad till Årets förebyggare 2021 (Ny)

Nominerad till ELLOS AWARDS 2020 (Ny)

Årets professional 2020

Finalist av Årets Bråkigaste 2020

Vinnare av Årets Hållbarhetsinitativ 2020

Vinnare av Årets Miljöinnovatör 2020

Finalist Stora talarpriset 2020

Årets Miljöinfluencer Topp 4

Finalist Årets Återvinningsinspiratör 2019

Vinnare av Årets Miljöpris 2019

33 hållbarhetstalanger under 33 år


2021


Nominerad till Årets Återvinningsinspiratör 2021

Delas ut på Återvinningsgalan som anordnas av Tidskriften Recycling. Mer om priset här


Nominerad till Årets Cirkulära initiativ 2021

Delas ut på Återvinningsgalan som anordnas av Tidskriften Recycling. Mer om priset här


Nominerad till Årets förebyggare 2021

Delas ut på Återvinningsgalan som anordnas av Tidskriften Recycling. Mer om priset här


2020


Årets Professionals 2020

Universum employer brand-event delar varje år ut "Årets professionals" i olika kategorier, på deras slagskeppsgala Universum Ranking Awards. Jag blev en av tre professionals som resulterade i ett reportage i dagens industri, och ett i svenska dagbladet.


Några av Sveriges ledande företag letar årligen efter talangfulla professionals. Gemensamt för samtliga kategorier är målet att hitta talanger som gör skillnad i sin bransch och/eller på sin arbetsplats. Vinnarna i vardera kategori kniper även hem attraktiva priser som kommer hjälpa dig att ta nästa kliv i karriären. De får också en unik möjlighet att besöka företagen, träffa nyckelpersoner och knyta viktiga kontakter.


Läs vidare om priset här


Nominerad till ELLOS AWARDS 2020

Jag nominerades i kategorin "The Augusta L" som Tilldelas den kvinnliga entreprenör eller kreatör som under 2020 verkat för att främja kvinnors företagande. Kvinnliga entreprenörer är underrepresenterade, både i antal och i medias rapportering om företagande. Därför hyllas här den kvinnliga entreprenör eller kreatör som, förutom att ha skapat en egen verksamhet, inspirerar andra kvinnor till att ta sig an ledarroller och starta egna företag.


Läs vidare om priset här


Finalist av Årets Bråkigaste 2020

17nätverket har tagit vid efter affärsmagasinet Passion for business som tidigare har delat ut priset till kvinnor som på något sätt bryter mark inom näringsliv, företagande, politik och ledarskap.

Juryns Motivering: Amanda är en "Kraftfull, kompetent, besjälad och modig framtidsmotivatör, som driver hållbar samhällstransformation och som lyckats öppna ögonen för en konservativ och mansdominerad bransch, byggbranschen."


Mer om priset Årets Bråkigaste 2020 här


Vinnare av Årets Hållbarhetsinitativ 2020

Delas ut av Storskogens koncernledning på årets sista VD-träff inom koncernen. De ville lyfta mitt extraordinära arbete på CS Riv, men även hur jag framgångsrikt coachat andra bolag inom koncernen.


Ledningens motivering: CS Riv & Håltagning AB är "För ett cirkulärt helhetstänk som skapar värde från rot till resultat, och för att inspirera en hel bransch till att lägga hållbarhetsarbetet lite högre."


Mer om Storskogen här.


Vinnare av Årets Miljöinnovatör 2020

Trafikverkets beskrivning av priset: "Vi gör detta för att vi vill visa att vi är en myndighet som tar ansvar och som ser allvarligt på att vår planet står inför stora miljöutmaningar, inte minst på klimatområdet. Transportsektorn står idag för en tredjedel av utsläppen av koldioxid i Sverige och även dessa måste minska om vi ska nå ett fossilfritt Sverige 2045".


Delas ut av Trafikverket årligen. Det här fick jag för min implementering av Färdplanen "Klimatneutral och fossilfri byggsektor", som CS Riv och Håltagning var första rivningsentreprenören att skriva under, och mitt arbete med att ställa om maskinparken till att vara helt fossilfri.


Läs vidare om den fossilfria maskinflottan här


Finalist Stora talarpriset 2020

Stora Talarpriset är Sveriges största och enda oberoende pris. En talare nomineras vardera från varje juryföretag samt ytterligare tio talare från P&P Meetings. Totalt max 20 talare. I år var jag nominerad tillsammans med bland annat Björn Natthiko Lindeblad, Anders Tegnell, Greta Thunberg m.fl.


Detta sker varje år i augusti. En vinnare tas fram efter att juryn lagt sina poäng under september efter kriterier för vad som kännetecknar en bra talare. Vinnaren överraskas med prisceremoni i november. Syftet med priset är att uppmärksamma talekonsten och det arbete talare gör för att berika andra med kunskap, inspiration och motivation.


Juryns motivering: Amanda Borneke är "En ung, kraftfull, kompetent, besjälad och modig framtidsmotivatör, som driver hållbar samhällstransformation och som redan har lyckats öppna ögonen på en av de mest konservativa och mansdominerade branscherna som finns, byggbranschen. Amanda representerar framtidens talare på ett lysande sätt och är inte bara karismatisk och engagerande utan för dessutom fram viktiga budskap för oss alla om sann och innovativ hållbarhet."


Läs vidare om Stora Talarpriset här


2019


Årets Miljöinfluencer Topp 4

En lista som delas ut varje år av Tidskriften Miljö&Utveckling.


Tidningens motivering för fjärde placeringen: "Amanda Borneke jobbar som kvalitets- och miljöledare på rivningsföretaget CS riv & håltagning i Göteborg. Vid sidan av sitt jobb är hon även konsult på egna företaget Borneke Miljökommunikation samt styrelseledamot till Miljöutskottet i Sveriges Byggindustier. Amanda Borneke har startat instagramkontot Hållbarprofil samt Hållbarprofil Podcast som finns på bland annat Spotify."

Instagram: @amandaborneke /@hallbarprofilpodcast Facebook: @amandaborneke Linkedin: @amandaborneke


Läs vidare om listan här


Finalist Årets Återvinningsinspiratör 2019

Delas ut på Återvinningsgalan som anordnas av Tidskriften Recycling.


Juryns motivering: Amanda Borneke är trots sin ringa ålder en välkänd hållbarhetsprofil. Hon har bland annat gjort sig känd för sitt arbete med att utveckla en klimatneutral byggbransch som driver återbruk av rivningsavfall.


Mer om priset här

Klänningen var ett samarbete med Wilhja som gjorde en klänning av Charlotte Perrellis släp som hon hade i melodifestivalen 2018, så även här var klänningen gjort i återanvänt material. Handväskan var gjord från plastmatta. Mer om klänningen kan du läsa här

Vinnare av Årets Miljöpris 2019

Ett pris som delas ut årligen på Betonggalan som anordnas av Tidskriften Betong. Juryns motivering: "Hon river alla murarna och återbruka dem". Det här priset fick jag för att jag under året möjliggjorde:

* Upphandlingskrav återbrukad betong och kvalitetssäkringar för betong som konstruktionsmaterial. * Att CS blivit Sveriges första riventreprenör att skriva på färdplanen för Fossilfri bygg- och anläggningssektor. * Opinion för dekonstruktion av byggmaterial, snarare än demolerin


Läs vidare om priset här

Klänningen jag bar på Betonggalan blev väldigt uppmärksammad. En klänning av bygg- och rivningsavfall. Mer om den kan du läsa här.


33 hållbarhetstalanger under 33 år

En lista som släpps årligen av tidskriften Aktuell hållbarhet.


Motivering: "Amanda ­Borneke har extremt många järn i elden och arbetar både som kvalitets- och miljö­ansvarig på CS Riv och håltagning, Sveriges enda riv­entreprenad som skrivit på färd­planen för Fossilfri bygg- och anläggningssektor samt har sitt egna återbruk för rivavfall. Vid sidan av sitt jobb är hon konsult via det egna företaget Borneke Miljökommunikation samt Sociala medier-ansvarig för Miljöpartiet Mölndal. Amanda är en av de som fått in flest ­nomineringar och kommentarerna är minst sagt positiva och fyllda av superlativ som till exempel ”att ha Amanda på sitt företag är en förmån”, ”ett enormt driv för att rädda världen med hjärtat på rätt plats” och ”positiv, kreativ och brinner för miljö- och ­hållbarhet”. Amanda har också fått en ­nominering från sin chef på CS Riv & ­Håltagning som kort och gott skriver ”ni kan inte ha en lista med unga hållbarhetstalanger utan Amanda”.


Mer om listan hittar du här


Tack för att du läst min inlägg!

Följ mig gärna i sociala medier under @amandaborneke

93 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page