top of page
  • Skribentens bildAmanda Borneke

Nominera till Årets Byggchef

Jag vill höja statusen på byggchefsrollen och locka fler till att satsa på ett jobb som byggchef! Vill du också det? Ta chansen att nominera till Årets byggchef 2023.


Årets byggchef koras av branschföreningen Byggcheferna (där jag är styrelseledamot) och tidningen Byggvärlden. I år delas priset ut för fjortonde året i rad. Via Byggvärldens sajt kan du nu nominera kandidater till utdelningen 2023.

Nomineringskriterier

För att kunna bli Årets byggchef måste du vara chef inom samhällsbyggnad, från arbetsledare och uppåt. Vinnaren ska vara en chef som är skicklig på att driva en byggprocess, för såväl kunder som det egna företaget och medarbetarna. Priset ska gå till en person som dels är en operativ chef i sin verksamhet, dels har (eller har haft) arbetsledaransvar och/eller personalansvar.

Priset för Årets byggchef är en plats i Ledarstudions program Det personliga uttrycket. Det är en fyra dagar lång utbildning som utvecklar deltagarens förmåga att kommunicera tydliga budskap.

De kriterier som juryn bedömer är lönsamhet, etiskt agerande, ledarskap, förnyelse och säkerhet. Stor vikt läggs på referenstagning med hjälp av ett oberoende externt företag.


Årets jury

Valet av finalister och vinnaren av Årets byggchef föregås av ett noggrant juryarbete. Juryn 2023 består av fem representanter som alla är engagerade i samhällsbyggnadsbranschen utifrån olika perspektiv. Årets jury:

  • Amanda Borneke (Byggcheferna)

  • Peter Åhs (Byggfakta)

  • Viktoria Edelman (AG Advokat)

  • Greger Gunnarsson (Airteam)

  • Mustafa Sherif (Afry)

  • Carolina Detterfelt (JM Entreprenad, Årets byggchef 2022)

Tidigare pristagare

Hittills har tolv personer utsetts till Årets byggchef. Läs mer om pristagarna genom att klicka på deras namn.

2022: Carolina Detterfelt (JM Entreprenad) 2021: Jack Len (Ramirent) 2020: Liselott Bergkvist (Peab) 2019: Jeanette Rohdin Körössy (JM) 2018: Alexander Sandstedt (NCC Building) 2017: Daniel Pettersson (Segermo Entreprenad/NRC Group) 2016: Jens Andreasson (Svevia) 2015: Eva Torberger (Skanska) 2014: Henrik Bratt (Erlandsson Bygg) 2013: Helena Söderberg (Züblin Scandinavia) 2012: Sofia Edoff (NCC) 2011: Magnus Rudén (AF Bygg) 2010: Konstantin Spinos (Veidekke)

133 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page