top of page
  • Skribentens bildAmanda Borneke

Krönika: Finns Corona-glädje?

Krönika skriven åt Tidskriften Betong under Betongfeber-veckorna. Först publicerad på betong.se

Skyddsronderna genomförs – men inte på samma sätt. Skyddsronderna genomförs faktiskt precis som vanligt, men det är lokala aktörer på arbetsplatsen som leder arbetet. Där är färre externa personer på besök som tillhör en annan arbetsplats, men jag tror det här är positivt.

Ren luft. I Beijing, Rom och många andra städer är luften renare nu, eftersom att utsläppen från industrier är begränsade. Människor stannar inne i sina hem, som gör att det är mindre trafik ute på vägarna. Corona-karantänen har troligen räddat över 77 000 liv bara i Kina enbart genom minskade luftföroreningar enligt Forbes – det är ju helt otroligt! Det sker på helt fel grunder såklart, men vi kommer att vilja ha kvar de positiva effekterna när vi i övrigt återgår till det normala.

”CORONA-KARANTÄNEN HAR TROLIGEN RÄDDAT ÖVER 77 000 LIV BARA I KINA”

Fler digitala möten. Nöden är uppfinningens moder. När jag skriver den hör krönikan har vi i Branschorganisationen för Byggnadsberedning (BFB) precis haft vårt årsmöte digitalt för första gången – helt felfritt! Det gjorde mig oerhört glad. Jag funderar redan på vilka möten jag alltid borde hålla digitalt även efter krisen. Dels för att jag upplever dem som mer effektiva och dels för att spara in onödiga resor.

Bästa just nu. Har du inte redan laddat ner ”Worksafe sam” på din dator så gör det direkt. Det är en liten figur som hjälper dig att arbeta ergonomiskt, på ditt kontor såväl som hemmakontor. Viktig påminnelse!

Det andra jag vill lyfta är Spotify lista home-office ”Corona Edition” som är fantastiskt underhållande. Otrolig stämningshöjare!

Amanda ”Rivjärnet” Borneke, CS Riv & Håltagning

33 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page