top of page
  • Skribentens bildAmanda Borneke

Hållbarprofil Podcast tar en powernap

Podcasten som blev en av Sveriges populäraste poddar om hållbarhet tar en timeout: ”Gör inget som jag inte mår bra av”

Amanda Borneke startade Hållbarprofil podcast för att uppmärksamma Overshoot Day 2019. Varför just då? - Idén om en podcast kom redan 2018 när jag hörde podden Du, jag och jorden. Jag ville skapa en exklusiv podd, bra ljud och intervjuformat. Jag märke att det var få tidningar som uppmärksammade Overshoot Day, men om jag startade en podcast visste jag att flera tidningar skulle svara på pressmeddelandet. Och så blev det, berättar Amanda.

Sedan dess har podcasten haft fantastiska gäster som Shoka åhrman, Alexandra Davisson och Kaj Török. Finns där någon gäst som du skulle vilja intervjua som aldrig blev av? - Absolut, det har varit många avsnitt jag velat göra. Åsa Sandberg, Mattias Goldmann och Daniel Oddhammar är några namn som har varit på tal, förklarar Amanda.

Hållbarprofil podcast blev listad på Sveriges topp 100 lista över bra podcasts och hamnade på poddtoppen redan första veckan.


Om det har gått så bra, varför sluta?

- Hållbarprofil podcast spelar inte in på distans, därför inte under rådande omständigheter. Det finns en stor möjlighet att podden start upp igen efter pandemin. För mig har allt handlat om möten. Spela in på distans är inget jag mår bra av, berättar Amanda.

Du spelar fortfarande in avsnitt, men då som gäst i andras podcasts. Var hittar vi de avsnitten?

- För er som vill lyssna på mer material med mig, Amanda Borneke, finns alla verk och kommande gästavsnitt på Spotify.

Hur känns det att lägga ner? - Jag tycker inte att man ska vara rädd för att starta något och sedan avsluta det. Jag ser de mesta av vad jag gör i projektform, där projektet avslutas och jag går vidare med något annat. Det är en del av att jag ständigt bil utvecklas och göra nya saker. Det handlar också om tidsbrist och att jag prioriterar min hälsa.


Några sista ord?

- Ni som lyssnar, stöttar och peppar är ju anledningen till varför jag gör det här. Jag vill passa på att tacka alla som lyssnat, och fortsätter lyssna på podden. Vi närmar oss 10 000 lyssnare vilket är en fantastiskt siffra av avsluta med. Fortsätt gärna lyssna vidare på mig när jag gästar andra podcast.


45 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page