top of page
  • Skribentens bildAmanda Borneke

En symbol för framgång

Här kommer en berättelse om att följa sina drömmar och att aldrig ge upp - samt varför ektrappan på Göteborgskontoret betyder något alldeles extra för mig.1️⃣:a gången jag fick äran att gå upp för den här trätrappan var Swecos hållbarhetsvecka 2019. Jag skakade hand med Andreas Gyllenhammar, Hållbarhetschefen och lyssnade till hans öppningstal. Jag blev helt golvad. Talet, innemiljöerna, konsulterna… allt var helt perfekt. Det var som en blixtnedslag inom mig och jag bestämde mig där och då att under nästa års hållbarhetsvecka skulle jag komma tillbaka, inte som gäst, utan som föreläsare.


2️⃣:a gången mina skor fick vandra uppåt i trätrappan var det just därför. Jag hade blivit bokad som föreläsare på självaste Swecos kontor under hållbarhetsveckan 2020. Jag minns att jag stod nedan för trappan och tog in känslan -  ”jag lyckades”. Samtidigt visste att jag ALDRIG skulle ha en chans att få jobb här om jag lämnade in mitt CV, min profil är verkligen oklassisk Sweco på många sätt. Den här gången var jag mycket noga med att intervjua varenda Sweco-it jag hittade på mingelgolvet, för att ta reda på vilka egenskaper som krävs för att vara attraktiv för Sweco som arbetsgivare.


3️⃣:de gången jag gick upp för den här trappan  vet det annorlunda. Det är våren 2021 och jag hade jag blivit headhuntad till Swecos göteborgskontor, och skulle alltså lämna rivningsbranschen bakom mig. Det tog en stund innan jag tog tag i trappräcket för att gå uppåt, nästan som att den var glödhet och att jag skulle bränna mig. Det var helt enkelt för bra för att vara sant. Jag grabbade tag i trappräcket och fylldes med energi. Jag njöt varenda trappsteg upp till föreläsningssalen med ett leende som gick långt över pannan.


Så fick jag jobbet! Jag blev hållbarhetskoordinator för Swecos projektledare inom Byggnader och Stadsdelar. Och när kommunikationsavdelningen frågade vart i huset jag ville ta mina första pressbilder så var det inget svårt val - det blev såklart i trappan!Nu envisas jag med att gå in huvudentrén varje morgon, bara för att jag ska kunna gå upp för trappan dagligen. Jag blir lika påfylld med energi varje gång ⚡️💥🚀


Tveka aldrig på att sträva efter en ny karriär eller ny arbetsplats. Om du kan drömma det, så förtjänar du det. Låt aldrig någon berätta för dig vart du hör hemma, vad dina gränser går eller när du nått din fulla potential - det vet bara DU!


Tack för att du läste mitt blogginlägg!

Följ mig gärna på linkedin och Instagram under @amandaborneke

277 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

댓글


bottom of page